Menu Sluiten

PROJECTEN

Assendorp-De-Waag

De Waag

Assendorp Anno 1879 heeft de aanlichting van De Waag in Deventer verzorgd. De Waag is een waaggebouw op de Brink in de binnenstad van Deventer. Het is een laatgotisch gebouw met drie bouwlagen, een traptoren, een klok en drie spitstorentjes. Het werd gebouwd van 1528 tot 1531.

De Lebuïnuskerk

Assendorp Anno 1879 heeft de aanlichting van De Lebuïnuskerk in Deventer verzorgd. De Lebuinuskerk in Deventer was in de Middeleeuwen de hoofdkerk van de stad en een van de voornaamste kerken binnen het bisdom Utrecht. De kerk behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.

assendorp-bergkerk

Bergkerk Deventer

Assendorp Anno 1879 heeft de aanlichting van De Bergkerk in Deventer verzorgd. De Sint-Nicolaas- of Bergkerk in Deventer is een van oorsprong Romaanse kruisbasiliek en bevindt zich op een oude rivierduin in het Bergkwartier. De kerk werd gebouwd in de jaren 1198-1209, vlakbij het toenmalige Deventer havenkwartier.

assendorp-led-verlichting-kaashandel-de-brink

Kaashandel De Brink

Assendorp Anno 1879 heeft de verlichting bij kaashandel De Brink duurzaam vervangen door sprankelende LED-verlichting. Kaashandel De Brink is in 2004, 2006, 2008, 2010, 2012 & 2015 uitgeroepen tot Nederlands beste kaasspeciaalzaak.

assendorp-zinkwerk-de-fermerie

De Fermerie

Assendorp Anno 1879 heeft De Fermerie voorzien van 'monumentaal' zinkwerk. Dit prachtige pand is in 1638 gebouwd als hospitaal maar is vooral bekend geworden als het buurthuis van het Noordenbergkwartier. Naast buurtactiviteiten en vergaderingen worden er kleinschalige muziek- en theatervoorstellingen geprogrammeerd.

kleinbeernink-warmtepompen

Klein Beernink

Assendorp Anno 1879 Bergström heeft de centrale verwarming in het pand van Klein Beernink vervangen door een complete warmtepomp installatie.